Sunpark

Laadukasta asumista

Rakennuksena SUNPARK on pala paikallishistoriaa. Raaseporin kaupungin Pohjan kirkonkylässä sijaitseva entinen kunnantalo jäi vaille käyttöä kuntaliitoksen jälkeen.

Nyt rakennus saa uuden elämän alkuperäisen suunnittelijan johdolla ja tasokkaan toteutuksen myötä.

"Suunnittelin rakennuksen aikanaan yhdistämällä paikallavalun ja elementtirakentamisen parhaat puolet, lopputuloksen verhoilin kivellä. Aikaa kestävä ratkaisu mahdollistaa nyt hankkeen, joka tulee saamaan seuraajia - mutta samaan aikaan hinta-laatusuhteeseen ne eivät yllä. Tämä tilaisuus ei toistu", sanoo arkkitehti Lasse Heikkinen.

"Nyt on tarjolla mahdollisuus ainutlaatuiseen asumismuotoon Suomen oloissa. Useimmille asunto palveluilla, hotellien tapaan, on tuttu vain ulkomailta. Vaivaton asumismuoto on viisas sijoitus vaikkapa eläkepäiviin. Eikä sinne golfkentällekään tai Fiskarsin monipuoliseen tarjontaan tarvitse enää ajella Turusta tai Helsingistä asti".

Rakennuksen käyttötarkoituksen muutoksella tiloihin tehdään 27 tasokasta asuntoa käyttöoikeudella omaan SPA tilaan uima-altaineen, kuntosaleineen ja saunaosastoineen. Lisäksi mahdollisuus siivous-, pesula- ja kahvilaravintolan palveluihin.

Koko hankkeen toteutuksessa heijastuu vuosien aikana hankittu kokemus asuntojen, SPA osastojen ja ravintoloiden suunnittelussa sovitettuna kohteen mittakaavaan.

_________________________________________________________

Kvalitetsmässigt boende

Som byggnad är SUNPARK en bit lokalhistoria. Det fd. Kommunhuset i Pojo kyrkoby blev utan användning efter kommun sammanslagningen i Raseborg.

Nu får byggnaden ett nytt liv med hög standard under ledning av den ursprungliga arkitekten.

”Jag planerade byggnaden ursprungligen med syftet att kombinera på plats gjutningens samt element byggandes bästa sidor, slutresultatet beklädde jag med marmor. En hållbar konstruktion som möjliggör att byggnadens användnings ändamål kan ändras. Detta koncept kommer i framtiden att få efterföljare, men knappast till samma pris - kvalitets förhållande som det som nu förverkligas. Denna möjlighet upprepas inte”, slår Lasse Heikkinen fast.

”Nu erbjuds en enastående möjlighet av boendeform för finska förhållanden. Den hotell liknande servicen är för de flesta bara känd från utlandet. Bekymmersfri boendeform är en klok investering för pensionsdagarna. Man behöver inte heller mera köra från Åbo eller Helsingfors för att besöka golfplanerna eller Fiskars mångsidiga utbud”.

Sunpark erbjuder 27 högklassiga lägenheter med användningsrätt till SPA inklusive simbassäng, gym och bastuavdelning. Därutöver ges möjlighet att även utnyttja städ-, tvätt- och caférestaurangens tjänster.

Sunpark konceptet avspeglar min mångåriga erfarenhet från planering av bostäder, SPA-avdelningar och restauranglösningar anpassat för just detta objekt.

Pohjan kirkonkylä

Pohjan kirkonkylä sijaitsee Raaseporin kaupungissa Pohjanpitäjänlahden pohjukassa historiallisen Kuninkaantien varrella. Etäisyys Helsingistä on noin 90 km ja Turusta noin 100 km.

Pohjan kirkonkylällä on aktiivinen kylätoiminta. Kylällä järjestetään esimerkiksi Pohjan-päivä, joulumarkkinat sekä muita pieniä tapahtumia.

Asuntoja merinäköalalla

Asunnoissa on korkeatasoiset kylpyhuone-, keittokomero- ja wc-tilat. Varustus on kauttaaltaan laadukasta. Keittokomerot ovat korkeakiiltoisia ja niissä on tilaa avartavat liukuoviratkaisut.

Tietty avaruuden ja tilan tuntu tekee asunnoista miellyttäviä ja erityisesti makuuhuoneen ja pesutilojen väljä mitoitus poikkeaa edukseen.

Aktiivista kuntoilua sekä rentoutumista

Sunpark kotisi tarjoaa mitä parhaat mahdollisuudet aktiiviseen kuntoiluun ja terveytesi kokonaisvaltaiseen hoitamiseen.

Alakerrassa sijaitseva saunaosasto, allasalue ja kuntosali tarjoavat ainutlaatuisen, laadukkaan ja yksityisen kuntokeskuksen.

Sunparkissa on myös oma kahvilaravintola sisäänkäyntikerroksessa. Sen kautta on mahdollista järjestää myös siivous-, pesula-, huonepalvelu- ja muita palveluja tarpeidesi mukaan.

Harrastusmahdollisuudet ja Fiskars lähellä

Vain kivenheiton päässä Sunparkista löydät kauppoja ja palveluja. Fiskars monipuolisine palveluineen ja aktiviteetteineen sijaitsee vain noin 4 kilometrin päässä. Mikäli golf on lähellä sydäntäsi, Nordcenter Golf and Country Club sekä Ruukkigolf sijaitsevat myös vain noin 4 kilometrin päässä. Påminnen laskettelukeskukseen on vain noin 6 kilometriä ja siellä voit kesäisin harrastaa vaikkapa mäkiautoilua. Läheisessä Billnäsissä on ratsastuskoulu.

Golfin lisäksi voit harrastaa veneilyä Pohjanpitäjän lahdella. Asuntoosi tulee sisältymän venepaikka valmistuvassa noin 500 metrin päässä sijaitsevassa venesatamassa. Ennen oman venepaikkasi valmistumista Sinulla on oikeus venepaikkaan olevista pienvenesatamista.